maandag 27 april 2009

3e weekend Friesland

Rebecca is inmiddels alweer 3 weekenden in Friesland geweest. Ze leert daar elke dag wat meer over de verzorging van de honden. De ene keer komt de voeding uitgebreid aan het bod en de andere keer leert ze meer over het gedrag van de honden.
Wist je bijvoorbeeld dat honden geeuwen als ze zenuwachtig of gestrest zijn?

Het tweede weekend in maart was Rebecca nogal ziek geweest en was ze net een beetje opgeknapt toen we naar Friesland gingen. Ze kreeg toen s'nachts Djazz, een hond bij zich die iemand zou gaan waarschuwen als ze zich niet lekker zou voelen. Geweldig dat die honden dat zo aanvoelen.
Ook hebben ze op dit moment twee schattige sheltie puppies Ot en Sien genaamd die je zo zou meenemen, die zijn zo leuk. Maar zo klein als ze zijn, ze worden nu al getraind, waarbij Rebecca, Sien het zitten heeft geleerd.

Het is de bedoeling dat rond de zomervakantie de oudere pups die nu in gastgezinnen zitten naar de instelling komen en dan wordt er gekeken naar het kind en de honden wat de beste match zal zijn en zal ze daar verder mee gaan trainen. Deze honden zijn dan zo ongeveer 10 maanden oud.

4 opmerkingen:

  1. hoi hoi, onze zoon heeft het reuze naar zijn zin gehad met jullie dochter!! Zou het wel leuk vinden om privé ook wat met jullie te mailen over het hoe en wat....als het je ook wat lijkt dan hoor ik dat graag. Ben benieuwd hoe Rebecca het vond samen met Wouter, maar die naam zal je vast en zeker al wel eens gehoord hebben nu je haar weer opgehaald hebt, :-)

    groeten Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hoi, ik weet echt niet hoe ik je nou persoonlijk kan mailen. Kan ik ergens je emailadres vinden?? Had jij nog verhalen over Wouter gehoord trouwens??

    gr. Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo moeder van Rebecca,

    Wat een mooie blog is dit! Ik kwam er op via google, omdat ik zelf ook wat informatie zocht over hulphonden die kunnen helpen bij medische of psychosociale poblemen. Zelf heb ik hier namelijk ook mee te maken, (ook een beetje vervelende dingen meegemaakt..) en ik heb op dit moment een sheltiepup van bijna 12 weken oud die ik graag zou opleiden tot therapiehond.

    Uw enthousiaste verhalen hebben me heel nieuwsgierig gemaakt. Ik denk dat ik maar eens wat meer informatie ga zoeken om te kijken wat er mogelijk is.

    groetjes, een meisje

    Sterkte voor uw dochter en uw gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Susan

    Ik ben er nog niet achter hoe ik je kan mailen via dit programma maar ik zoek verder!

    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen