zaterdag 1 mei 2010

Op bezoek bij Hulphond Friesland


We zijn sinds gisteren weer in het prachtige Friesland, want Rebecca zou vandaag weer naar Hulphond Friesland gaan. Ze heeft er zo lang naar uitgekeken om alle honden waar ze zo dol op is weer eens terug te zien! Rex was heel erg enthousiast toen hij het terrrein op kwam en reageerde zo blij op het weerzien met de honden en de trainers. En het is nu toch alweer een half jaar geleden dat hij daar voor het laatst was.

Rebecca is er de hele dag geweest en heeft het programma samen met Rex meegedaan. Er waren nog meer kinderen die aan het trainen waren om een hond te gaan krijgen en dan is het natuurlijk wel heel leuk om te laten zien hoe goed het al gaat met Rex.
S 'ochtends is ze met Rex en Anita (een trainster) meegegaan naar de supermarkt en dat ging heel goed vertelde ze. Wij gaan zelf eigenlijk niet naar de supermarkt met Rex omdat ik 2 keer in de week grote boodschappen ga halen met de auto. En ik zie dat niet zo zitten met een kind en een hond en een kar vol met boodschappen :) Ook zijn de winkels behoorlijk ver uit de buurt en ik heb zelf reuma dus dat gaat allemaal wat moeilijker te voet.

S 'middags is ze met de kinderen en een trainer meegeweest naar Bakkeveen dat is een natuurgebied/bos waar ze ook heerlijk hebben lopen wandelen en spelen.
Ook heeft ze heeft Sardella gezien de lieve hond met wie ze als eerste heeft kennisgemaakt (zie ons allereerste Blog bericht). En Sardella heeft nu 6 puppies gekregen dus dat was erg leuk voor Rebecca om te zien!


Rex wil zelf ook wel eens iets vertellen.......

Zo heb ik me daar gisteren toch lang in de auto gezeten, geen idee wat we gingen doen.... maar uiteindelijk kwamen we op een heel leuk plekje aan: de Merelhof ofzoiets..... Ze hebben daar een hele grote tuin, nou ja een bos lijkt het meer. Ik mocht daar heerlijk rondrennen samen met m'n baasje Rebecca nou dat is toch heel wat beter als die tuin die we thuis hebben! (laten m'n baasjes dat maar niet horen hoor!)

En vandaag gingen we weer een stukje rijden en ik dacht wat komt me dit toch bekend voor... en ja hoor op een gegeven moment hoorde ik in de verte iets bekends, het waren m'n oude vriendjes die blaften. Jippieeee dat vond ik nou echt zo aardig van mijn baasjes dat ik daar nog eens even langs mocht gaan. Want ik had me toch een hoop te vertellen.
Voor ik het wist waren we er al en daar moest ik toch eerst even Anita knuffelen door haar ben ik ten slotte Hulphond geworden. Maar lang had ik niet de tijd want ik moest nodig even gaan bijblaffen hoor!

Ik heb natuurlijk best wel een beetje zitten opscheppen dat snapt u natuurlijk ook wel! Ik heb gewoon verteld dat ik in een heel gevaarlijke stad woon en dat ik mijn baasje heeeeeel goed moet beschermen, ook heb ik verteld over het vuurwerk en dat ik zo ontzettend stoer was toen. (nou ja niet echt dus) Maar goed dat ga ik hun niet vertellen, zij moeten tenslotte straks ook een kind gaan helpen en ik wil wel dat ze mij dan als voorbeeld kunnen nemen!
Ja en toen mocht ik meedoen met de training maar toen viel ik best wel een beetje door de mand want ik trok m'n baasje zowat het halve bos door. Dat was wel een beetje dom van van mij maar ik was zo blij dat ik weer met mijn vriendjes kon spelen dat snapte m'n baasje gelukkig wel! Maar daarna heb ik goed m'n best gedaan. Nou ik was echt bekaf na deze dag maar ik heb mijn vriendjes eens even laten zien wat een echte Hulphond allemaal moet kunnen.

En toen moesten we weer gaan, ik voelde me best wel een beetje verdrietig want het was zo leuk..... maar het aller aller meeste hou ik van mijn lieve baasje en overal waar zij heen gaat wil ik ook mee! Dus ik heb even op mijn tanden gebeten en ben de auto ingesprongen en ging ik weer lekker mee naar de Merelhof. Maar ik denk dat ik best wel heb laten zien dat ik al enorm veel ervaring heb als Hulphond, ik mocht alleen niet meer verder aankomen van Anita ze zei iets over mijn taille ofzo....... geen idee waar ze het over had, maar ik hoop niet dat het betekend dat ik wat minder te eten krijg. Maar goed we zullen wel zien!


Morgen gaan we op bezoek bij het gastgezin waar Rex zo'n 8 maanden heeft gewoond.



7 opmerkingen:

  1. Very happy I found your site. Will note it and return for more info.

    cialis online

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pas maar goed op, Anita is een oplichtster die al genoeg problemen heeft met haar dierenpension,kinderen met honden laten spelen is iets anders dan opleiden voor hulphond, informeer maar eens bij de dierenbescherming
    Allemaal alleen om geld te doen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben zeer slechte ervaringen met onze hond van hulphond Friesland, wij kregen haar tot op het bot vermagerd en ze was overal bang voor. Helemaal geen hulphond voor onze zoon. Dit ging ook al snel fout en toen hebben wij haar als ouders overgenomen, nu is ze een prachtige hond en wij zijn helemaal verliefd op haar, maar ze is een zeer zenuwachtige hond wat niet meer goed komt. Wij zeggen altijd dat we haar hebben gered van Anita de Bruin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hans je weet niet waar je het over hebt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. je klinkt als anita zelf, of ben je haar

    BeantwoordenVerwijderen