dinsdag 9 februari 2010

Rex naar les en Rebecca een zwemdiploma!















We hebben besloten dat Rex nog een paar lessen gehoorzaamheidtraining moet gaan krijgen want als hij andere honden ziet vind hij dit zo geweldig dat hij ons meesleurt aan de lijn, en dat kan natuurlijk niet. Dus we willen hem nu gaan leren om netjes naast ons te blijven lopen al komt de allerleukste kanjer van de buurt langs. Nou dat zullen nog wel wat lesjes gaan worden!

Ik had zelf al wat bedacht; als hij erg enthousiast wordt van iets wat er aan komt en dat kan een hond zijn of een kind of een fiets dan laat ik hem zitten met een lekker voertje en als datgene dan voorbij is kreeg hij dat voertje. En dat gaat al best wel aardig.
Maar het is gewoon ook nog een jonge en speelse hond die net uit de puberteit is dus hij is gewoon nog heel enthousiast.
Hij heeft ook al echt hondevriendjes en dat is zo leuk, gisteren liep ik met hem te wandelen en ineens werd hij heel erg enthousiast maar ik zag helemaal niets en we liepen door en toen we een bocht om waren stond daar z'n grootste vriend; Bram. Bram is een soort donkere sint bernhard hond, een enorme goeie lobbes die een beetje moeilijk loopt omdat hij artrose heeft. Hij is nog groter als Rex maar Rex heeft hem al een paar keer omver gegooid in zijn enthousiasme. Maar dat hij van zo'n afstand al kon ruiken dat Bram in de buurt was, echt heel erg leuk!

Nog een leuk nieuwtje is dat Rebecca gisteren haar B diploma heeft gehaald. En dat zonder ook maar 1 zwemles....... ze zit sinds vorige maand op een nieuwe school waar ze in groep 6 om de week zwemles hebben. 2 weken geleden ging ze voor het eerst mee en toen mocht ze gelijk proefzwemmen voor B diploma en dat ging heel goed. En gisteren was het diplomazwemmen, ze heeft het geweldig gedaan en toen ik vroeg of ze alleen maar dacht aan haar kadootje tijdens het zwemmen zei ze nee; ik dacht alleen maar aan Rex. Fantastisch dat hij haar van een afstand zo veel zekerheid geeft dat ze dit kon doen. Ze heeft heel erg lang over haar A diploma gedaan dus dit is echt wel een prestatie!
Dank je wel Rex!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten