zondag 17 januari 2010

Op bezoek bij een vriend van Rex




Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Ko een vriend van Rex. Ze kennen elkaar van Hulphond Friesland en Ko woont ook in een gezin bij 2 geweldige kanjers van baasjes.
Volgens mij herkenden ze elkaar toch nog wel na bijna drie maanden, ze waren dolblij en de begroeting was zo leuk om te zien. Ko is een kruising Langhaar Collie/Labrador en daar is een prachtige diepzwarte hond uit voortgekomen. Ko woont nu ook drie maanden bij het gezin en zo te zien is hij ook al aardig ingeburgerd!


We zijn gaan wandelen in een natuurgebied wat heel erg mooi was, met bevroren meren en er lag zowaar ook nog wat sneeuw. En wat hebben ze gerend en gespeeld de honden, ze konden er geen genoeg van krijgen!

Mooi om deze sterke dieren zo samen te zien spelen maar als we ze even bij ons riepen was er gelijk weer de aandacht en keken ze even waar hun kleine baasjes waren die ze in de gaten moesten houden. Er liepen veel honden los in het gebied en het was voor mij goed om te zien hoe Rex met ze omging. Ik ben nog steeds een beetje bang om andere honden tegen te komen maar hij deed het geweldig, alle honden vind hij leuk en er is geen spoortje van agressie te bespeuren.
Na een uur van rennen en ravotten zijn we met het gezin meegegaan en hebben we heerlijke erwtensoep gegeten en lekker bijgekletst over hoe het nu gaat met ons nieuwe gezinslid. Ook is het fijn om eens van gedachten te wisselen over onze kinderen die zo heel anders in het leven staan en een stuk extra zorg nodig hebben.
Het is niet aan ze te zien, maar die extra zorg is hard nodig en voor ons als ouders valt het soms niet mee om uit te leggen wat er precies aan de hand is. Ook is er veel onbegrip en zijn er mensen die zeggen; breng ze maar een weekje bij mij, dan komt het wel goed.
Als het zo makkelijk zou zijn zouden wij het allang voor elkaar hebben met al onze energie die we er in steken! Maar ook fijn dat we mensen kennen die ons begrijpen en helpen waar het nodig is.
Het was een heerlijke middag en voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten