maandag 16 augustus 2010

Agility training
Agility Training

Onlangs zijn we begonnen met Agility ofwel behendigheidstraining bij Sandra van Wuff. We doen dit samen met andere kinderen en therapiehonden. De eerste keer zijn we begonnen met een pick-nick zodat de honden en de kinderen elkaar op het gemakje leerden kennen en alvast wat konden spelen.
Maar daarna begon het echte werk, hiernaast zie je hoe Rebecca instructies krijgt om Rex door een tunnel heen te laten lopen. Dit is natuurlijk best moeilijk voor zowel het kind als de hond, maar als dit dan lukt is het voor het kind zo'n positieve ervaring waardoor ze sterker en zekerder worden van zichzelf en dat kunnen ze goed gebruiken! Ook zijn de honden inmiddels zo getraind dat ze dit snel oppakken.
Maar het leukste is natuurlijk om af en toe even heel stout te zijn en niet aan het eind van de tunnel te wachten maar gewoon lekker naar je hondenvriendjes te rennen en even dollen en dat moet natuurlijk ook af en toe kunnen!
Het was een hele gezellige inspannende les waarbij we weer veel hebben geleerd van Sandra! De bedoeling is dit eenmaal in de maand te gaan doen, gecombineerd met "gewone" gehoorzaamheidstraining. Rex vind het in ieder geval heel erg leuk en Rebecca was apetrots op haar eerste Agility diploma!

1 opmerking: