vrijdag 23 oktober 2009

Dit weekend mag Rex mee naar huis!

Deze week is Rebecca in Friesland om te trainen met de hond. We hebben haar zondag gebracht en daar mocht ze gelijk kijken bij een nest puppies die zaterdag geboren waren waren, zo klein!
Maandagmorgen ging de telefoon en belde Rebecca me op, heel blij vertelde ze dat ze nu wist wie haar hond werd en dat hij Rex heet en heel erg lief is. Maar zei ze: hij is wel groot hoor! Rex is een korthaar collie van ongeveer 16 maanden oud.
Hij had s'nachts bij haar geslapen en weet je wat er gebeurde Mam? Midden in de nacht was hij naar boven gekropen en was met zijn kop naast haar hoofd gaan liggen. Ook als ze het koud had kwam hij lekker dicht bij haar liggen.
Ze heeft deze week allerlei dingen gedaan, onder andere met de hond naar een postkantoor om een kaart te kopen en naar Pappa en Mamma te sturen.
Ze moest dan samen met de hond naar binnen en alles zelf doen van afrekenen tot de kaart schrijven en op de bus doen. Dat is een hele overwinning voor haar want zelfs met mij erbij durft ze niet zelf iets te kopen. Ook is ze naar de supermarkt geweest om een zakje chips te kopen met de hond, dit is allemaal erg belangrijk omdat ze toch zefstandiger moet gaan worden.



Gistermiddag belde ze weer op en had heel groot nieuws, het gaat zo goed met die twee en het zijn zulke dikke maatjes geworden dat hij zondag mee naar huis mag!
Ik heb nog even met haar begeleidster gesproken en ze zijn allemaal verbaasd over de vooruitgang van Rebecca, ze doet het zo goed en heeft een heel goed gevoel voor de honden en is ook totaal niet bang voor ze. Het zou niet goed zijn als ze nu zondag afscheid zou moeten nemen van Rex en over 5 weken pas weer terug te komen.
Dus wij gaan nu vandaag de tassen pakken en gaan voor het ouderweekend naar Friesland waar ook wij veel zullen leren over de verzorging en het gedrag van de hond en we zijn natuurlijk heel benieuwd naar Rex!

Rebecca met een van de Hulphond puppies






Geen opmerkingen:

Een reactie posten