zondag 25 oktober 2009

Vandaag mag Rex mee naar huis!

Afgelopen vrijdag kwamen wij aan bij Hulphond Friesland en
daar stond Rebecca al op ons te wachten met Rex.










Ook het gastgezin waar Rex is opgegroeid was aanwezig en zij hadden een fotoboekje gemaakt van Rex als puppie en hadden een mooie ingelijste foto bij zich voor Rebecca. Ontzettend lief en heel leuk voor haar want dan weet ze ook hoe hij was toen hij klein was. Ze hebben ook veel verteld over Rex, hij is opgegroeid met een klein meisje en was daar ontzettend lief voor. Het gastgezin vond het leuk dat hij ook weer bij een meisje kwam.

We hebben daarna heerlijk gewandeld met Rebecca en Rex en zagen hoe goed hij naar haar luistert. Ook als ze even wegliep dan bleef hij haar aandachtig volgen en keek hij goed waar ze bleef. Ze hebben al een hechte band gekregen!
Zaterdagochtend hebben wij les gehad in het algemene gedrag van honden en hebben veel geleerd over stresssignalen bij honden en konden we vragen stellen.

s' Middags zijn we met Rex gaan wandelen met de trainster en met 4 andere ouders met hun hond. Dat was ontzettend leuk en we hebben heel veel tips gekregen en het was leuk om te merken dat Rex ook al een beetje aan ons begon te wennen. Aan het eind van de middag mochten de honden allemaal even lekker los en het is goed om te zien dat Rex dan ook even helemaal hond kan zijn en lekker kan dollen. Want ook voor zo'n hond is het natuurlijk heel wat om de hele tijd zo aandachtig te zijn en veel te leren. Het leuke was dat Rex zijn broer Linus ook afgelopen week bij een gezin is geplaatst en deze ouders waren er nu ook bij. Ze zochten elkaar telkens op en speelden geweldig leuk met elkaar.
Al met al was het een inspannende en intensieve dag waar veel op ons af is gekomen.


Vandaag hebben we nog les en gaan we vanmiddag naar het bos voor de laatste training en dan zullen we met Rebecca en haar lieve maatje naar huis gaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten