dinsdag 27 oktober 2009


Zondag hebben we nog les gehad over het voer en hoe je stresssignalen kunt herkennen bij honden. Ook hebben we nog heerlijk in het bos gewandeld en de honden mochten weer vrij rondlopen. Dat vind ik zelf nog best wel eng, want loopt de hond niet weg? En wat als er een andere loslopende hond komt en die kwaad wil?
Maar goed dit zal een kwestie van tijd en vertrouwen zijn.

En toen was daar s'middags eindelijk het grote moment, Rex mocht aan de lijn en sprong gemakkelijk in de auto. Hij is tegen Rebecca aan gaan liggen en heeft zich een keer omgedraaid tijdens de lange reis, verder merkten we niet dat we een hond in de auto hadden. Rebecca hield telkens haar arm om hem heen en toen we wegreden moest ze erg huilen. Ze zei dat ze niet kon geloven dat hij nu eindelijk mee ging. Ze had het gevoel dat ze droomde. Dit moet natuurlijk ook wel heel byzonder zijn als je als kind zo'n speciale lieve hond krijgt!

Thuis aangekomen moest alles natuurlijk eens uitgebreid besnuffeld worden, best groot hoor zo'n hond in je eigen huis. De zus van Rebecca en haar man kwamen langs want er moest natuurlijk gelijk kennis gemaakt worden! Hij reageerde heel lief en ging prompt bij de zus van Rebecca op schoot zitten, wat natuurlijk erg hilarisch was want het is namelijk geen formaat schoothond. Dus met deze kennismaking zat het wel goed.
Toen moest Rebecca naar bed en zij slaapt op zolder, de 1e trap ging wel maar de zoldertrap is erg steil en met veel moeite kwam hij boven. Het was ons gelijk duidelijk dat dit niet goed is voor hem, dus nou ja pap en mam gaan dan maar naar zolder en dan kan Rebecca onze slaapkamer krijgen op de 1e verdieping. Want het is belangrijk dat hij bij haar slaapt omdat ze s'nachts vaak erg bang is.
Maandag gingen we naar de dierenwinkel om allerlei noodzakelijke dingen te kopen voor onze nieuwe huisgenoot. Onderweg kwamen we een man tegen die een beetje raar deed tegen Rebecca, en wat deed Rex? Hij maakte zich groot en begon te grommen, en de man maakte dat hij weg kwam! Kijk daar is Rex nou ook goed voor!
Maar iedereen met goede bedoelingen wordt ontzettend vriendelijk door hem begroet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten