donderdag 12 november 2009

Help de Hulphond helpen

Bij deze wil ik je attent maken op de Stichting Hulphond en Stichting Hulphond Friesland , voor informatie zie de link Hulphonden Algemeen en Hulphond Friesland hiernaast.

Stichting Hulphond leidt vooral honden op voor mensen met een motorische of een auditieve beperking of epilepsie. Het doel is om hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid te vergroten.
Afgelopen week heb ik een reportage op tv hierover gezien. Het is zo fantastisch wat deze honden allemaal kunnen. Het meest indrukwekkende vond ik het verhaal van een vrouw die wel 15 epilepsie aanvallen per dag had. Dankzij haar Hulphond kon zij thuis blijven wonen omdat de hond de aanvallen voelt aankomen en haar daarop attent maakt zodat ze bijtijds medicijnen kan nemen. Hierdoor waren de aanvallen dusdanig verminderd dat het nog maar een paar keer per maand voorkwam. En als het dan gebeurde, duwde de hond de vrouw op haar zij en drukte met zijn snuit een hulpknop in zodat er binnen een paar minuten een verpleegkundige kwam en haar medicijnen kon toedienen die hij dan ook al had gepakt. Geweldig toch, en moet je je eens bedenken wat dat aan medische kosten bespaart!

Wist je dat er ook honden zijn die een hypo voelen aankomen bij diabetespatienten? Ongeveer een half uur van tevoren waarschuwen zij de patient dat ze de bloedsuikers moeten controleren zodat ze maatregelen kunnen nemen. Ook weer enorm fijn voor deze mensen die anders soms niet eens zelfstandig zouden kunnen wonen. Een prachtig verhaal hierover vind je op de site van Hulphond Friesland.
Als je nog een goed doel zoekt om iets aan te geven dan kan ik Stichting Hulphond en Hulphond Friesland zeker aanbevelen, voor 3 euro per maand kun je hen al ondersteunen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten