dinsdag 3 november 2009

Kennismaken met de klas en met Melief

Toen wij naar Friesland reden zijn we onderweg gestopt en konden we deze prachtige foto maken

Afgelopen vrijdag is Rex kennis wezen maken op de school van Rebecca, dat was erg leuk, alle kinderen mochten hem om beurten laten zitten en een hondensnoepje geven. En dat is natuurlijk wel heel leuk als een hond zo goed luistert! Hij is dan heel lief en hij heeft alle kinderen uitvoerig besnuffeld. Rebecca was natuurlijk heel erg trots dat haar hond zo goed luisterde.

Zaterdagmiddag ging Rebecca met haar vader, Rex uitlaten en toen ze terugkwamen waren er kinderen in de straat aan het spelen. Rebecca vroeg of ze buiten mocht spelen, (dit heeft ze bijna 3 jaar niet meer gedaan!) dit was natuurlijk goed. Ze heeft toen bijna een uur buitengespeelt wat voor haar een enorme overwinning is. Dit kan toch geen toeval zijn, wij denken dat ze zich veel zekerder voelt nu ze Rex heeft.

Zondag kregen we visite van Rebecca's zus en haar man en hun hondje. Dit was wel even spannend want Melief (hun hondje) is niet echt andere honden gewend en ze vind ze meestal niet zo leuk dus hoe zou dit gaan? We hadden vlakbij op een grasveldje afgesproken op neutraal terrein, toen Melief aan kwam lopen vond ze het gelijk al niets, hij was groot en wilde spelen, daar was ze niet van gediend. Ze snauwde wat af tegen hem, we zijn maar wat gaan wandelen om ze af te leiden. Op een gegeven moment konden we een beetje bij elkaar in de buurt lopen. Toen wilden we wel eens naar huis, we hebben binnen Rex aan de lijn gehouden die vond het allemaal wel best en bekeek op zijn gemak dat kleine druktemakertje eens. Maar Melief vond het nog steeds niets en op een gegeven moment sprong ze hem gewoon naar zijn keel. Wat een lef heb je dan!

Na een tijdje was Rex het zat en stond op en blafte zo'n 5 a 6 keer (wat hij normaal nooit doet) en toen had Melief geloof ik door wie de baas hier was. Daarna ging het langzaam beter en konden ze los door de kamer lopen. Het was komisch om te zien hoe ze af en toe boze en arwanende blikken naar elkaar wierpen maar die maakten langzaam plaats voor interesse. Op het laatst hebben ze toch even samen op de bank gelegen met Rebecca als buffer ertussen. Het was me het middagje wel weer.

Wij zijn inmiddels naar de zolder verhuisd omdat Rex de zoldertrap niet kon nemen, ach het valt eigenlijk wel mee slapen in het "Penthouse", best wel gezellig eigenlijk. Tja je moet er wat voor over hebben! Maar we hebben al zoveel hobbels genomen dat deze er ook nog wel bij kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten